Opgepikt om 7.40u voor een lange rit naar Tulamben. Anne en Marnix blijven achter. Afstanden zijn hier niet groot, maar de staat van de wegen en van het verkeer zorgen ervoor dat de wagen slechts 20 à 30 km/u gemiddeld haalt. DSCF5574 (Small)

Tulamben ligt in het Noorden van Bali en is vooral bekend voor het Amerikaans schip US Liberty, dat net voor de kust is gezonken. Het is mogelijk om er vanaf de kant naar toe te duiken en het wrak ligt tussen tien en dertig meter diep, zodat het ideaal is ook voor beginnende open water duikers. Dat is ook mijn bestemming vandaag, samen met… tientallen andere duikers. Maar toch, het is een groot wrak en er zijn wel enkele goede fotografiemogelijkheden. Ik vorm een koppel met Tim, een Amerikaanse wiskundeleraar uit California, en verder is er -enkel voor ons beiden – een duikgids. DSCF5625 (Small)

 

DSCF5615blog

DSCF5620blog

De gids merkt snel dat wij beiden graag foto's maken, hij neemt ons voor de tweede duik naar een koraaltuin met meer visleven. DSCF5703blog
Niet al te diep, zodat de zon kan spelen op de koralen: heel mooi. En niet enkel de koraalvissen, maar ook enkele roggen en zelfs een zwarttiprifhaai zwemmen ons voorbij. Tim verbruikt meer lucht op zijn tweede duik, ik heb een grotere duikfles gevraagd en wanneer mijn buddy na drie kwartier moet opstijgen stelt de gids voor dat ik in redelijk ondiep water voor de opstijgplaats wat blijf hangen tussen de koralen tot ik op 50 bar lucht ben. Ik maak gretig gebruik van het voorstel, en verleng mijn duik met nog eens een half uur vooraleer ik naar boven moet.DSCF5611blog

 

DSCF5690blog

's avonds eindigen we met een nachtduik, enkel ik en de gids. Opnieuw een duik van meer dan een uur, met murenen, krabbetjes, garnalen, een reus van een kreeft en: een koppel "ghost pipe fish". DSCF5767 (Small)
Een mooie beloning voor deze duik!

Advertenties